Credite Imobiliare - Refinantare

Banca:
Denumire produs:Creditul Casa Mea - dobanda variabila, fara incasare salariu/pensie in cont
Valuta:LEI
Rata dobanzii (% p.a.): 8.81% (calculat: 3.1+ROBOR 3M(5.71)
Marja peste dobanda de referinta:3.1 %
Rata dobanzii de referinta - ROBOR 3M:5.71 %
Tip dobanda:variabila
Comision acordare/analiza:0
Comision de administrare:6 lei /luna
Comision de gestiune FNGCIMM:0 lei /an
Comision evaluare apartament:370 lei
Alte comisioane:
Conditii de acordare credit:

CARACTERISTICI:


Destinatie:


– achizitia de locuinte


– refinantarea altor credite imobiliare/ipotecare în derulare la BCR sau la alte banci


Suma minima: 45.000 RON


Suma maxima: îti oferim pâna la 85% din valoarea investitiei


Termen maxim: 30 ani


Avans minim:


– între 15% si 35% din valoarea investitiei în functie de localitatea în care este situat imobilul* si profilul clientului;


– 0% în cazul creditelor acordate pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare în derulare *


Doar pentru imobile situate în una din localitatile din tabelul de mai jos avansul minim este de 15%.


Judet Localitati: Bucuresti Gorj Târgu Jiu Alba Alba Iulia, Aiud,Cugir, Sebeș Harghita Miercurea Ciuc Arad Arad Hunedoara Deva, Hunedoara, Brad Arges Mioveni, Pitesti Iasi Iasi, Bacau Bacau Ilfov Bragadiru, Chiajna, Chitila, Magurele, Otopeni, Popesti Leordeni, Stefanestii de Jos, Voluntari, Berceni, Dobroești, Mogoșoaia, Tunari, Balotești, Buftea, Corbeanca, Domnești, Pantelimon, Vidra Bihor Oradea, Santandrei Maramures Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Dumbravita BistritaNasaud Bistrita Mures Targu Mures, Ludus, Sighisoara Braila Braila Mehedinti Drobeta Turnu Severin Pagina 2/7 Brasov Brasov, Sacele,Sanpetru, Rasnov Neamt Piatra Neamt Buzau Buzau Prahova Ploiesti, Berceni, Sinaia , Campina Calarasi Calarasi Salaj Zalau Caras Severin Resita Sibiu Sibiu, Cisnadie, Selimbar Cluj Baciu, Cluj Napoca, Floresti, Turda,Apahida, Dej Suceava Suceava Constanta Constanta, Navodari, Mangalia, Valu lui Traian Timis Timisoara, Mosnita Noua, Dumbravita, Giroc, Sag Covasna Sfantu Gheorghe Tulcea Tulcea Dambovita Targoviste Valcea Ramnicu Valcea Dolj Craiova, Malu Mare Vrancea Focsani Galati Galati


Garantii imobiliare:


acordarea creditului necesita constituirea de garantii imobiliare în favoarea BCR, dupa cum urmeaza:


– Ipoteca constituita în favoarea bancii asupra imobilului achizitionat prin credit sau, dupa caz, a imobilului ce a garantat creditul refinantat si, în completare, daca este cazul, a unui alt imobil aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor ipotecare)


– Ipoteca constituita în favoarea bancii asupra unui alt imobil decât cel achizitionat prin credit sau, dupa caz, a imobilului ce a garantat creditul refinantat din credit, aflat pe teritoriul României (în cazul creditelor imobiliare)


Bine de stiut:


(1) Pentru aducerea în garantie a unui imobil în favoarea BCR este necesara evaluarea bunului de catre un evaluator autorizat, membru al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din România.


(2) Efectuarea evaluarii presupune plata unei taxe de evaluare, care depinde de tariful practicat si comunicat de catre evaluator. Plata evaluarii o vei face fie catre BCR, fie direct catre evaluator, în functie de optiunea ta de realizare a evaluarii: printr-un evaluator cu care BCR are încheiat contract de colaborare sau de catre evaluatorul preferat de tine cu care vei încheia un contract de prestare servicii.


Cu titlu de exemplu, dar fara a se limita la acestea, urmatoarele imobilele nu sunt acceptate în garantie de catre BCR:


- Proprietati imobiliare încadrate în clasa I si II de risc seismic Rs I/ Rs II, pe baza listei elaborate de Primarie sau expertiza autorizata. Toate cladirile înregistrate în alte clase de risc seismic (clasa 3 si 4) pot fi admise în garantie. În cazul în care o cladire este expertizata tehnic dar neîncadrata într-o clasa de risc seismic sau este înregistrata într-o categorie de urgenta de risc seismic (U1, U2, U3), atunci cladirea trebuie sa fie clasificata pe clase de risc seismic (clasa de risc 1, 2, 3 sau 4). Aceasta clasificare trebuie efectuata de catre un expert autorizat în expertiza tehnica.


- Apartamentele de bloc cu un confort redus (III si IV), locuintele cu caracter social care nu dispun de toate functiunile (exemplu: fara bucatarie, cu baie comuna etc). Suprafetele minime utile pentru a putea fi considerat confort II sau superior sunt: pentru o camera (garsoniera) – min. 23 mp; pentru 2 camere – min. 36 mp; pentru 3 camere – min. 48 mp; pentru 4 camere – min. 60 mp; pentru 5 sau mai multe camere se vor adauga câte 10 mp pentru fiecare camera la suprafata minima necesara aferenta pentru 4 camere. Valorile subunitare se rotunjesc matematic (ce este 0,5 sau mai mare se rotunjeste în plus, iar ce este sub 0,5 se rotunjeste în minus). Suprafetele minime mentionate nu includ suprafata aferenta balconului/logiei - Constructii pentru care asiguratorii refuza încheierea politelor de asigurare sau pentru care asiguratorii impun clauze suplimentare/francise suplimentare sau excluderi ale unor riscuri aigurate.


Asigurari


- Obligatorii


 Asigurarea obligatorie (contra cost) a locuintelor (PAD), necesara pentru obtinerea creditului, cesionata în favoarea BCR.


 Asigurarea facultativa (contra cost) a imobilului/imobilelor ce constituie garantia creditului, necesara pentru obtinerea creditului, cesionata în favoarea BCR; venim în sprijinul tau si îti oferim posibilitatea de a încheia la sediul BCR polita de asigurare facultativa a imobilului, pe toata perioada de creditare, la OMNIASIG VIG, dar poti alege si o alta societate de asigurari.


– Optionale (contra cost)


Urmatoarele asigurari îți aduc o reducere suplimentara de dobânda, iar începând cu data de la care înceteaza, se aplica dobânda din contract fara reducere


 Asigurare de viata de la BCR Asigurari de Viata, oferita în conditiile îndeplinirii cerintelor de eligibilitate stabilite de Asigurator.


 Asigurarea complexa, care te sprijina în situatie de somaj, concediu medical prelungit si invaliditate totala si permanenta (în conditiile îndeplinirii cerintelor de eligibilitate stabilite de Asigurator) Bine de stiut: Pentru încheierea asigurarilor, ai posibilitatea sa optezi pentru orice societate de asigurari autorizata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (sau de fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor).


Obligatia de asigurare a bunurilor aduse în garantie este valabila pe toata durata creditului, perioada în care trebuie sa faci dovada încheierii contractelor de asigurare si sa cesionezi catre BCR drepturile ce decurg din asigurare.


Rambursarea se face în rate lunare totale egale, într-un cont curent standard sau într-un cont curent de derulare creditului: credit, în functie de optiunea ta


Bine de stiut:


În orice moment pe parcursul derularii contractului de credit ai posibilitatea sa rambursezi creditul anticipat, total sau partial. Îti recunoastem acest drept fara a te conditiona sa ne platesti o anumita suma minima sau un anumit numar de rate.


În cazul rambursarii anticipate partiale, ai dreptul sa alegi între:


(1) diminuarea valorii ratei lunare si mentinerea perioadei de creditare initiale,


(2) mentinerea valorii ratei lunare si diminuarea perioadei de creditare initiale si


(3) diminuarea concomitenta a valorii ratei lunare si perioadei de creditare initiale


În cazul în care optezi pentru rambursarea  anticipata totala sau partiala a creditului contractat, comisionul de rambursare anticipata va fi 0.


(Sursa: BCR.ro; actualizat in 15.03.2020)